Skupština KS 11. decembra o izmjenama Zakona o dopunskim pravima boraca BiH

Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o dopunskim pravima boraca-branitelja Bosne i Hercegovine, bit će razmatran na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo koja je najavljena za 11.decembar ove godine.

  • Kategorija Politika
  • Objavljeno 02.12.2019 11:16
Na dnevnom redu, kojeg je predložio Kolegij Skupštine KS, naći će se i  Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o radno-pravnom statusu zastupnika u Skupštini KS, te nacrti Zakona o izmjenama Zakona o šumama KS, Zakona o Ekonomsko-socijalnom vijeću za područje KS, te Nacrt zakona o izmjeni i dopunama Zakona o inspekcijama KS.

Donošenje odluke o izmjenama Odluke o osnivanju lovišta na području KS, te prijedlozi Odluke o razrješenju dužnosti zamjenika pravobranioca Pravobranilaštva KS i Odluke o izmjeni Odluke o izboru predsjedavajućih, zamjenika predsjedavajućih i članova stalnih radnih tijela Skupštine KS, također će biti predmeti izjašnjavanja zastupnika.

Svoju saglasnost Skupština treba dati na niz odluka na nacrt ugovora o kupoprodaji u stambenim objektima u naseljima Šip, Rosulje i Dobrinja V.

Skupština će se očitovati o Izvještaj o poslovanju KJP za gospodarenje državnim šumama “Sarajevo – šume  za 2018. godinu, te  Izvještaju o poslovanju KJP “Poljoprivredno dobro Butmir", saopćeno je iz Press službe KS.

Zastupnici će biti upoznati i s Informacijom o provođenju Zakona o prijavljivanju i postupku provjere podataka o imovini nosioca javnih funkacija u KS.

(Fena)