Rayanair uvodi let Banjaluka-Frankfurt od februara

Avio-kompanija Rayanair saopštila je da otkazuje svoju zimsku rutu iz Frankfurt Hahna do Niša u Srbiji, koja je trebalo da počne od januara.

  • Kategorija Ekonomija
  • Objavljeno 30.10.2019 10:50
Ova je kompanija planirala da od 13. januara uvede redovnu liniju od Niša do aerodroma Frankfurt - Hahn sa dva leta nedjeljno, ali će avioni ove kompanije umjesto u Niš letjeti do Banjaluke, počevši od februara 2020. godine.

Rutu do Niša, koja je odobrena u Njemačkoj, blokirao je, tvrde u ovoj kompaniji, Direktorat za civilno vazduhoplovstvo Srbije, u korist monopola koji ima Air Serbia.

- Žao nam je zbog iznuđenog otkazivanja naše rute zbog odluke direktorata Srbije da blokira transportna prava. Rayanair se izvinjava putnicima koji su namjeravali da koriste ovu rutu. Sa druge strane, posjetioci i putnici u BiH imaće novu korist od Rayanairovih niskih tarifa između Frankfurt Hahna i Banjaluke - rekao je David O Brajan iz ove kompanije.

Direktor Aerodroma Republike Srpske Milan Račić najavio je prije tri dana da bi sa banjalučkog aerodroma uskoro trebalo da bude uvedena još jedna avio-linija prema Evropskoj uniji, podsjeća RTRS.

(indikator.ba)