Centralna banka BiH educirala učenike o važnosti pametnog upravljanja novcem

Učenici JU "Šesta osnovna škola Mostar" i Gimnazije fra Grge Martića iz Mostara posjetili su Glavnu jedinicu Centralne banke Bosne i Hercegovine (CBBiH) u Mostaru u povodu Svjetskog dana štednje koji se obilježava 31. listopada, a u sklopu programa financijske edukacije koju već nekoliko godina provodi navedena banka.

  • Kategorija Ekonomija
  • Objavljeno 29.10.2019 10:50
Prilikom posjete učenicima osnovnih škola upriličena je prezentacija pod nazivom "Mala škola novca", dok su se srednjoškolci kroz prezentacije upoznali o CBBiH i njezinim zadaćama te o potrebi upravljanja novcem, financijskim proizvodima i štednji, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću CBBiH-a.

Ovakve prezentacije i vezane aktivnosti usmjerene prema učenicima osnovnih i srednjih škola za cilj imaju stvoriti svijest o važnosti pametnog upravljanja novcem i važnosti štednje od najranijih dana.

Učenicima su podijeljene brošure za djecu pod nazivom "Novko i Novčica u svijetu novca" te za srednjoškolce brošura "Saznaj sve o novcu" i letak pod nazivom "Što je štednja?".

Ovaj i slični događaji organizirani povodom Svjetskog dana štednje sastavni su dio financijske edukacije koju CBBiH posljednjih godina provodi s ciljem jačanja financijske inkluzije na način odgovornog upravljanja financijama za dobrobit ekonomskog razvitka i rasta BiH.

Tako je do sada CBBiH otvorila vrata učenicima brojnih osnovnih i srednjih škola te studentima iz cijele Bosne i Hercegovine i sveučilišta izvan BiH, a također će organizirati obilježavanje Svjetskoga dana štednje u Palama 29. listopada, Brčkom 30. listopada, Banjoj Luci 31. listopada i Sarajevu 1. studenoga.

Navedene aktivnosti realizirane su u sklopu projekta Promocije financijske edukacije i inkluzije koje provodi CBBiH uz podršku Europskog fonda za jugoistočnu Europu-Development Facility (EFSE DF), stoji u priopćenju.

(Fena)