Sjednica Vlade TK - Zaduženje u vezi s procedurom prijema zaposlenika

Vlada Tuzlanskog kantona donijela je na vanrednoj sjednici zaključak u vezi s procedurama prijema zaposlenika na određeno i neodređeno vrijeme odnosno izdavanja rješenja o prijemu u radni odnos putem javnog konkursa, internog premještaja, unapređenja zaposlenika ili sporazumnog preuzimanja.

  • Kategorija Politika
  • Objavljeno 03.10.2019 13:15
Tim zaključkom zadužuju se direktori odnosno rukovodioci samostalnih kantonalnih uprava i upravnih organizacija, kao i javnih preduzeća, da prije nastavka ili započinjanja novih procedura prijema, pribave suglasnost nadležnog resornog ministarstva odnosno Vlade Tuzlanskog kantona, gdje ne postoji resorna nadležnost nekog od ministarstava.

Resorna ministarstva dužna su da o tom zaduženju, kao i njihovom obaveznom postupanju po tome, informiraju javna preduzeća, javne ustanove i druge kantonalne institucije čiji je osnivač Tuzlanski kanton odnosno koje se finansiraju iz Budžeta Tuzlanskog kantona, iz svoje resorne nadležnosti.

- Da prije nastavka procedura ponovo pribave saglasnost Vlade Tuzlanskog kantona, zaduženi su rukovodioci kantonalnih ministarstava, samostalnih kantonalnih uprava i upravnih organizacija, ureda pri Vladi Kantona, kao i drugih kantonalnih institucija koje postupke prijema u radni odnos provode po odredbama Zakona o državnoj službi Tuzlanskog kantona, a već su započeli odgovarajuće procedure prijema novih zaposlenika po ranije danim saglasnostima Vlade Tuzlanskog kantona - navodi se.

Vlada je donijela i Odluku kojom se daje prethodna saglasnost na prijedlog Odluke Senata Univerziteta u Tuzli o upisu dodatnih deset studenata u statusu studenata koji se sami finansiranju.

- Radi se o studentima koji su položili prijemni ispit u drugom upisnom roku za upis studenata u prvu godinu prvog ciklusa studija na Medicinskom fakultetu Odsjek zdravstvenih studija usmjerenje Radiološke tehnologije - saopćeno je iz Vlade TK.             

(Fena)