U srijedu sajam Udruženja Kupujmo i koristimo domaće

Prvi jesenji Sajam malih porodičnih firmi u organizaciji Udruženja “Kupujmo i koristimo domaće – kvalitetno proizvedeno u BIH“ održat će se 18. septembra na Trgu oslobođenja – Alija Izetbegović u Sarajevu i trajat će do 21. septembra.

  • Kategorija Ekonomija
  • Objavljeno 12.09.2019 13:26
Cilj održavanja sajma jeste afirmacija domaće privrede i promocija domaćih proizvoda. Udruženje u kontinuitetu radi na ovim ciljevima više od 10 godina. Učestvovat će četrdeset bh. firmi iz različitih industrijskih oblasti. Firme su iz tekstilne, građevinske i prehrambene industrije, a zastupljeni su i organska proizvodnja, proizvodnja nakita, meda, rukotvorine, kozmetika.

Udruženje nastoji ovim projektom utjecati na svijest građana da kupuju domaće, te smatra da je dobar način da se firme promovišu. Sajmovi i slične manifestacije su idealna prilika da se građani upoznaju sa domaćim firmama i kvalitetom njihovih proizvoda. Pored promocije širi se i mreža kupaca što otvara i priliku za proširenje djelatnosti kojima se male firme bave. Svi proizvodi se na sajmu mogu pronaći i po promotivnim cijenama što je praksa već vise od deset godina.

(KKD)