Delegacija Vlade TK posjetila pogone mljekare 'MI99' u Gradačcu

Nakon otvorenja i obilaska Sajma šljive, premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović i ministri u Vladi TK iskoristili su današnju posjetu Gradačcu da se susretnu i sa istaknutim privrednicima ovog kraja.

  • Kategorija Ekonomija
  • Objavljeno 29.08.2019 08:45
Tokom posjete pogonima mljekare "MI99" u Gradačcu, u društvu vlasnika Nurdina Peštalića razgovarano je aktivnostima Vlade Tuzlanskog kantona i onome što Vlada može učiniti na kreiranju povoljnijeg ambijenta za razvoj realnog i proizvodnog sektora, odnosno svih grana privrede.

Tulumović je rekao da mu je zadovoljstvo izbliza vidjeti i upoznati se o načinu rada uspješnih poduzetnika.

- Danas smo ovdje jer želimo i da čujemo prijedloge i sugestije šta bi to izvršne vlasti trebale uraditi u narednom periodu da olakšamo njihovo poslovanje i da im omogućimo da realiziraju svoju planove u smislu širenja proizvodnje i novog zapošljavanja. Država generalno treba da privrednicima olakša njihovo poslovanje, uredi legislativni regulatorni okvir za biznis, omogući i stvori atmosferu za dobre domaće investicije, te privlačenje stranih investicija i povećanje izvoza kao jednog od baznih indikatora ekonomskog rasta - dodao je Tulumović, saopćeno je iz Vlade TK.

(Fena)