Dom zdravlja Stari Grad - Izgrađeno devet novih prostorija, lift i čekaonica

Općina Stari Grad je u okviru rekonstrukcije objekta Doma zdravlja Stari Grad, sagrađenog ’60-ih godina, izgradila nove prostorije na sjevernom i južnom krilu te lift. Također je postavljena i nova stolarija te koridori koji povezuju sve prostorije.

  • Kategorija Vijesti
  • Objavljeno 14.08.2019 10:12
Općina je odlučila finansirati te radove iznosom od oko 1,9 miliona KM, jer Dom zdravlja kapacitetom nije zadovoljavao potrebe stanovnika, uslijed povećanja obima zdravstvenih usluga.

- Naše opredjeljenje je da građanima omogućimo kvalitetne uslove života u Starom Gradu, a na prvom mjestu to je pravo na adekvatnu medicinsku uslugu i zdravstvenu zaštitu. Iz tog razloga, odlučili smo uložiti sredstva u sanaciju ovog objekta, izgraditi nove prostorije i omogućiti građanima bolju uslugu - kazao je načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić.

Dom zdravlja dobio je devet novih prostorija i terasu, a prvi put u objektu je sagrađen lift i koridori koji povezuju prostorije i odjeljenja. Do sada su pacijenti i uposlenici do drugog dijela objekta dolazili silaskom do prizemlja, a zatim bi drugim stepeništem išli do potrebne etaže. Novosagrađeni lift dosta će olakšati ovu komunikaciju, naročito invalidnim osobama. Važno je istaći da je na cijelom objektu izvršena zamjena vodovodnih i kanalizacionih instalacija, a trenutno se rade i elektroinstalacije, te hidroizolacija u podrumskim prostorijama.

Radovi na postavljanju nove fasade ovih dana se nisu mogli izvoditi i to zbog vremenskih uslova. Naime, temperature zraka bile su previsoke za upotrebu materijala za završne slojeve, te ni sam proizvođač ne preporučuje njihovo postavljanje, saopćeno je iz Općine Stari Grad.

(Fena)