Borenović: Dok sam ja predsjednik PDP ostaje opozicija

Dok sam ja predsjednik i dok su ovakve političke okolnosti, Partija demokratskog progresa ostaje opozicija i tu se završava svaka priča ili spekulacija na ovu temu - rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

  • Kategorija Politika
  • Objavljeno 19.07.2019 12:18
Dodao je da osuđuje ponašanje člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika tokom jučerašnjeg zasjedanja Narodne skupštine RS-a.

- Osuđujem način komunikacije, neprimjerno ponašanje, uvrede i psovke srpskog člana Predsjednistva BiH prema narodnim poslanicima, kako prema našim Jeleni Trivić i Drašku Stanivukoviću, tako i prema drugim opozicionim poslanicima. Potrebno je da se i međusobno poslanici uzdrže od bilo kakvih oblika prijetnji i govora mržnje, a posebno su fizičke prijetnje nedopustive - istakao je Borenović.

On je rekao da različiti pogledi i glasanje po pitanju potvrđivanja vitalnog nacionalnog interesa, iako nisu bili odlučujući za dvotrećinsku većinu, pokazuju unutarstranačku demokratiji u radu Kluba poslanika PDP-a i neće uticati na dalji opozicioni rad PDP-a.

- PDP je partija koja omogućava slobodu mišljenja i javnog izražavanja stavova svim svojim članovima i zvaničnicima, za razliku od nekih drugih, diktatorskih stranaka - zaključio je Borenović.

(Fena)