Vlada KS - Dostojanstveno obilježiti godišnjicu srebreničkog genocida

Vlada Kantona Sarajevo izražava duboku tugu i saosjećanja sa porodicama žrtava povodom 24. godišnjice od srebreničkog genocida.

  • Kategorija Vijesti
  • Objavljeno 10.07.2019 11:25
Brutalnosti i obimnost zločina koji se desio u Srebrenici nas obavezuje da gradimo društvo u kom se više nikada takvo nešto neće ponoviti - ističu iz Vlade KS. 

Vlada KS poziva građane i privredne subjekte da se 11. jula, kojeg je Vlada Federacije BiH proglasila Danom žalosti na teritoriji FBiH, ponašaju dostojanstveno odavajući dužnu počast žrtvama tog zločina i njihovim ožalošćenim porodicama.

Dan žalosti se obilježava obaveznim isticanjem zastave Bosne i Hercegovine na pola koplja, na zgradama i institucijama Kantona Sarajevo.

Na Dan žalosti ne mogu biti održavani programi kulturno-zabavnog karaktera na javnim mjestima a medijske kuće i ugostiteljski objekti na području KS dužni su uskladiti i prilagoditi svoje programske sadržaje Danu žalosti.

Na zahtjev Vlade KS nadležni inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove će vršiti pojačan nadzor i kontrolu poštivanja Dana žalosti, navodi se u saopćenju iz Press službe KS. 

(Fena)