Derventski Fructa Trade otvorio novu upravnu zgradu i logistički centar

Kompanija "Frukta trejd" otvorila je novu upravnu zgradu i logistički centar u industrijskoj zoni, koji su kruna na 25 godina poslovanja ove derventske firme, a uz proširenje kapaciteta najavljena su i dodatna zapošljavanja, piše Derventski list.

  • Kategorija Ekonomija
  • Objavljeno 08.07.2019 09:01
Prvi čovjek „Frukta trejda“ Dušan Reljić rekao je da je ovo veoma značajan za kompaniju koja obilježava i 25 godina poslovanja. 
-Otvorili smo logistički centar sa oko 10.000 kvadratnih metara skladišnog prostora i novu upravnu zgradu od oko 1.800 kvadrata želeći da budemo snabdjeveniji u našim marketima, da pružimo što bolju uslugu i obezbijedimo bolje uslove rada našim zaposlenima. Ovdje će biti zaposleno novih pedesetak radnika, a nadamo se da ćemo i dalje širiti poslove, rekao je Reljić te podsjetio da “Frukta trejd” zapošljava više od 1.200 radnika, te posluje u ukupno 41 objektu od Zvornika do Cazina. 
S obzirom da se radi o kompaniji koja je tokom svih 25 godina postojanja bila jedan od zamajaca derventske privrede načelnik opštine Milorad Simić izrazio je posebno zadovoljstvo širenjem kapaciteta “Frukte”. 
- Podsjetiću da je prošle godine izvoz Dervente iznosio 344,5 miliona KM, a “Frukta trejd” u tome zauzima značajno mjesto. Hoću da vjerujem da će sljedeće godine u ovo doba rezultat biti daleko veći i da će ova firma dati još veći doprinos, rekao je Simić.

(indikator.ba)