Radnici pokrenuli stečaj u bijeljinskom Žitoprometu

Radnici bijeljinskog Žitoprometa podnijeli su Okružnom privrednom sudu zahtjev za otvaranje stečajnog postupka nad ovim preduzećem.

  • Kategorija Ekonomija
  • Objavljeno 26.06.2019 09:04
Žitopromet duguje nešto više od pet miliona maraka, od čega su potraživanja radnika za plate i doprinose 1.300.000 maraka. Svih 120 radnika odlučilo se na ovaj korak nakon neuspjelog sastanka sa većinskim vlasnikom Slobodanom Pavlovićem. 

Zaposleni u bijeljinskom Žitoprometu su se odlučili na pokretanje stečajnog postupka nakon godinu dana agonije i čekanja da većinski vlasnik ovog preduzeća, Slobodan Pavlović, riješi nagomilane probleme i dugove. Prekjuče su, kažu, održali sastanak sa Pavlovićem, koji nije preduzeo ništa da se zaustavi propadanje preduzeća. 

Vrijednost imovine Žitoprometa je preko 17 miliona maraka, istakao je pravni zastupnik radnika Miloš Stevanović i tvrdi da se po hitnom postupku, stečajem, zaustavi moguće otuđenje imovine preduzeća. 

- Želim da javnost bude u toku da smo o ovome obavijestili Ministartsvo poljoprivrede koje je imalo razumijevanja za pokretanje stečajnog postupka. Poljoprivrednici ne treba da brinu, jer se nadamo da će iz stečajnog postupka izrasti jedna zdrava kompanija, da neće doći do klasične prodaje imovine - ističe Stevanović, izvijestila je RTRS.

(indikator.ba)