Katica: Tokom mandata ćemo izgraditi zgradu MUPKS-a

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto, ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica, ministar komunalne privrede i infrastrukture Srđan Mandić te pravobranilac KS Kemal Karić održali su danas prvi sastanak s predstavnicima upravljačkih struktura Vodovoda i kanalizacija Sarajevo, a vezano za izgradnju nove zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova KS.

  • Kategorija Vijesti
  • Objavljeno 25.06.2019 12:29
Ministar Katica je naglasio da je Skupština KS već ranije zadužila Vladu i Ministarstvo unutrašnjih poslova da rade na ovom pitanju, te da je lokacija koju Ministarstvo pregovara s menadžmentom ViK-a, a gdje će se nalaziti nova zgrada MUPKS-a, zemljište u ulici Kolodvorska koje je državno zemljište, saopćeno je iz MUPKS-a.

- To je lokalitet koji se nalazi u centru grada i koji je savršen za adekvatno funkcionisanje Ministarstva, s obzirom na sve njegove specifičnosti, efikasnosti, sigurnost i unapređenja rada ove institucije. Siguran sam u to da ćemo u u ovom mandatnom periodu izgraditi zgradu MUPKS-a - kazao je Katica.

Dodao je da će se iznaći rješenje koje će biti u korist i ViK-a i MUP-a, a posebno u korist građana Kantona.

Ministar je naglasio da bi MUP ispunjavao zakonom propisane nadležnosti, pored ljudskih, neophodno je osigurati i adekvatne materijalno-tehničke resurse, kao objekte za smještaj i rad uposlenika, odnosno prostor za smještaj ljudi i opreme koji bi 24 sata bili zaduženi za praćenje sistema videonadzora, radioveze, telefonije i druge poslove.

(Fena)