Grudska Violeta kupila čapljinsku Lastu

Grudska ''Violeta'' novi je vlasnik tvornice keksa i vafla ''Lasta'' Čapljina, nekadašnjeg giganta u prizvodnji slatkiša.

  • Kategorija Ekonomija
  • Objavljeno 18.06.2019 12:00
Četvrta aukcija, na kojoj nije bila određena početna cijena, bila je uspješna za prodaju ove tvrtke koja je već godinu dana u stečaju. 
''O detaljima ne mogu, samo mogu potvrditi da je aukcija bila uspješna i da je Violeta novi vlasnik 'Laste' Čapljina'', rekla je za Bljesak.info u kratkom telefonskom razgovoru stečajna upraviteljica Behrija Huseinbegović. 
Ona je dodala kako ''Lasta'' nastavlja sa proizvodnjom, kao što je to bilo i u proteklih godinu dana. 
Violeta je tako postala vlasnik nekretnine, opreme i nematerijalne imovine Laste. U nekretnine spadaju proizvodni pogon površine 1,4 tisuće četvornih metara, zatim upravna zgrada površine oko tisuću četvornih metara, uredi, trgovina i portirnica površine oko 1,5 tisuću četvornih metara. 
Ukupna površina zemljišta koje ''pokriva'' nekadašnji gigant je 63.101 četvorni metar, odnosno 6,3 hektara. 
Predmet prodaje je bila i oprema kojom tvornica u stečaju raspolaže, te nematerijalna imovina kao što su pravo na dizajn ambalaže, koncesije, patenti i slično. Ukupna procijenjena vrijednost društva prema Elaboratu o popisu i procjeni vrijednosti je 11.476.300 KM.

(indikator.ba)