Banja Luka i Banja Vrućica uspostavile turističku saradnju

Sporazum o saradnji Turističke organizacije Grada Banja Luka i Zdravstveno –turističkog centra Banja Vrućica potpisan je danas, s ciljem pripreme i realizacije zajedničkih projekata, te razvoja turističke ponude.

  • Kategorija Ekonomija
  • Objavljeno 03.06.2019 14:27
Dokumentom je predviđen razvoj i jačanje međusobnih veza na području turizma, te dolasci gostiju ZTC Banja Vrućica u najveći grad RS, s ciljem boljeg upoznavanja turista o istorijsko-kulturnom naslijeđu Banje Luke.

Pomoćnica direktora za međunarodnu saradnju Turističke organizacije Banja Luka Minja Šurlan je rekla da će obogatiti svoju turističku ponudu aranžmanima u toj oblasti koje ima ZTC Banja Vrućica te dolascima njihovih korisnika u grad na Vrbasu.

Zajednički će podsticati i saradnju na području obrazovanja u turističkom sektoru putem posredovanja za zanimanja u turističko-ugostiteljskoj djelatnosti i stručno usvršavanje zaposlenih.

- U pitanju je petogodišnji sporazum o saradnji i djelovanju na polju turizma između najvećeg grada RS i Banje Vrućice, brenda koji postoji sedam decenija - rekla je direktorica Turističke organizacije Banja Luka Irena Radojević.

Imajući u vidu te činjenice, smatra da su opravdana očekivanja o tendenciji rasta broja posjeta Banjoj Luci te da će u pomenutom periodu razvijati i unapređivati sve oblike turizma.

Direktor ZTC Banja Vrućica Dragan Bogdanić kaže da svake godine imaju sve više gostiju, koje će usmjeravati u Banju Luku i obrnuto te da za tu saradnju sada imaju i institucionalnu osnovu.

(Fena)