Kavazović: Podijelite radost Bajrama s porodicom, prijateljima, komšijama(VIDEO)

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović uputio je čestitku povodom predstojećeg Ramazanskog bajrama, podsjetivši da su vjernici i ovaj ramazan proveli snažeći svoju vjeru i odlučnost da se istraje na putu dobra.

  • Kategorija Vijesti
  • Objavljeno 03.06.2019 13:43
 Mir koji nam je donio ovaj odabrani mjesec osjećamo u svojim dušama, u svojim porodicama i u džematima. Želja nam je da se on prenese i u dane koji su pred nama, da bude svjetlost koja će nas voditi kroz život - kazao je reisu-l-ulema Kavazović.

Osvrnuo se i na činjenicu da su Ferhadija džamija u Banja Luci i Aladža džamija u Foči ovog ramazana svake noći bile pune vjernika, koji su odlučni sačuvati svjetlo vjere u jednog Boga, te da to ulijeva novu nadu i čini ponosnom ovu generaciju muslimana koji nisu klonuli duhom.

Reisu–l-ulema je poručio vjernicima da radost Bajrama podijele s porodicom,  komšijama i prijateljima.

- Tuga se smanjuje kada se dijeli, a radost samo povećava. Budite s drugima i uz druge. Posebno se pobrinite da sa našim komšijama nemuslimanima podijelite našu radost, to je nesalomljivi duh Bosne koji prkosi svakom zlu, mržnji i podjelama. Znajte da njega vrijedi čuvati i za njega se boriti - podvukao je.

Kavazović je podsjetio da je drugog dana Bajrama dan šehida.

- Ne zaboravimo na taj dan one koji više nisu s nama, naše šehide, one koji su živote svoje dali za ove vrijednosti. Obiđimo njihova mezarja i osnažimo se sjećanjem na njihovu žrtvu i doprinos očuvanju domovine - rekao je.

Reisu-l-ulema IZ u BiH Bajram je čestitao i muslimanima u Sandžaku i Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Kosovu, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji te bošnjačkoj dijaspori i svim muslimanima i muslimankama u svijetu.

https://www.youtube.com/embed/iCC--ahRht0

(Fena)