U Tuzli identifikovane još tri žrtve srebreničkog genocida

U prostorijama Podrinje identifikacionog projekta (PiP) u Tuzli porodice su identifikovale posmrtne ostatke još tri žrtve proteklog rata s područja Srebrenice. Radi se o žrtvama bošnjačke nacionalnosti koje su nestale 1995. godine na području Srebrenice, a ekshumirane su iz masovnih grobnica Liplje i Kamenica na području Zvronika.

  • Kategorija Vijesti
  • Objavljeno 29.05.2019 13:44
Njihov identitet je preliminarno utvrđen DNK analizom, a taj identitet su zvanično potvrdili i članovi njihovih porodica. 

Identifikovani su Fahrudin (Ramo) Mujić, rođen 1970. godine u Urisićima kod Srebrenice, njegov brat Zijo Mujić, rođen 1968. godine, također u Urisićima, te Alija (Bekto) Suljić, rođen 1966. godine u Srebrenici. 

Srodnici braće Mujić su prilikom identifikacije dali saglasnost za njihov ukop u Memorijalnom centru u Potočarima nakon kolektivne dženaze koja će biti klanjana 11. jula ove godine. Za sada, za tu kolektivnu dženazu spremni su posmrtni ostaci ukupno 25 žrtava. 

U prostorijama Komemorativnog centra u Tuzli identifikovan je i Sahidin (Alije) Čerkić, rođen 1972. godine u Glumini. On je nestao 1992. godine, a njegovi posmrtni ostaci ekshumirani su 1998. godine iz masovne grobnice Ramin grob, saopćeno je iz Instituta za nestale osobe BiH. 

(Fena)