Šabotić: Slučaj predsjednika VSTV-a treba da istraži Tužilaštvo BiH (VIDEO)

Direktor Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije Hasim Šabotić izjavio je da bi slučaj predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) BiH Milana Tegeltije trebalo da istraži Tužilaštvo BiH.

  • Kategorija Vijesti
  • Objavljeno 27.05.2019 13:57
Dodao je da bi Tužilaštvo, u okviru svojih ovlaštenja i nadležnosti, trebalo da izvrši sve potrebne provjere navoda, medijske istupe, objavljene snimke i da saopći građanima šta se desilo.

- Kada govorim da bi trebalo što hitnije da se to uradi, mislim da tu nema puno posla, da nema nepoznatih osoba, da se radi o poznatim osobama. Imamo ukupno tri osobe, imamo snimak koji je navodno urađen u 2018. godini, koji je objavljen prije desetak dana. Ukoliko bi Tužilaštvo brzo reagovalo, ispitalo sve činjenice i okolnosti kako se ovo desilo, mislim da bi se djelimično vratilo povjerenje kod građana kada je u pitanju pravosuđe – smatra Šabotić.

Kaže da je Tužilaštvo to koje ima isključive nadležnosti "da odgonetne ovaj slučaj“, za koji smatra da je prioritet prioriteta.    

Podsjećanja radi, portal Žurnal nedavno je objavio informacije o navodnoj umiješanosti predsjednika VSTV-a BiH Milana Tegeltije u koruptivne radnje u vezi s krivičnim istragama.

Tužilaštvo BiH formiralo je predmet u povodu medijskih navoda o umiješanosti Tegeltije u koruptivne radnje, a kako je ranije rečeno u toj instituciji bit će ispitani svi navodi s internet portala.

https://www.youtube.com/embed/6RxbzTmxlBM

(Fena)