Mićić: Spreman sam da podržim kandidata za novu viziju SDS-a

Gradski odbor Srpske demokratske starnke (SDS) Bijeljina odlučio je da Mićo Mićić bude kandidat za predsjednika stranke na nivou RS

  • Kategorija Politika
  • Objavljeno 21.05.2019 11:45
Ranije je nekoliko općinskih odbora te stranke predložilo Milana Milićevića za novog lidera najjače opozcione stranke u RS.

Predsjednik bijeljinskog Gradskog odbora SDS-a Mićo Mićić je sinoć, nakon usvajanja prijedloga o njegovoj kandidaturi, rekao da se stranka nalazi u veoma ozbiljnoj i teškoj situaciji, ali da je za SDS najbolje da ima samo jednog kandidata za predsjednika. 

-Spreman sam da, zajedno s Gradskim odborom Bijeljina, radim na jedinstvu stranke i da podržim kandidata koji će dobiti podršku za novu viziju pobjedničkog SDS-a i za program rada čiji je prvi cilj obnova i razvoj RS i SDS-a, a ne podjele koje vode daljem urušavanju ugleda i snage stranke - naveo je Mićić. 

Dodao je i da je RS-u potreban snažan i odgovoran SDS, kao najsnažniji korektiv i alternativa vlasti koji će, zahvaljujući tome, ubjedljivo pobijediti na lokalnim izborima 2020, a 2022. godine preuzeti odgovornost za oporavak i razvoj tog bh. entiteta.

(Fena)