Privredna komora Mostara pomaže poduzetništvo

U Mostaru se danas održava godišnja svečana skupština Privredne komore Grada Mostara. Riječ je o tradicionalnom okupljanju najuspješnijih poduzetnika grada i regije na kraju svake kalendarske godine.

  • Kategorija Ekonomija
  • Objavljeno 22.12.2015 13:36
Prema riječima predsjednika komore Zlatka Papca, ova je godina protekla u znaku prestrojavanja, promjene vodstva Komore, te veće posvećenosti aktivnostima razvoja privrede.

- Napravili smo jedan mali zaokret u kojem želimo više biti udruga poduzetnika koja potiče i pomaže razvoj gospodarstva, dakle želimo uticati malo globalnije, ne samo na nivou Grada Mostara - kazao je Papac.

Govoreći o aktivnostima u ovoj godini, naveo je kako je na inicijativu Privredne komore osvijetljen podvožnjak na Bulevaru, pokrenuta inicijativa u kojoj će pokušati na proljeće iduće godine povezati Sveučilište i Univerzitet u Mostaru u jednoj zajedničkoj akciji čišćenja Bune, a uskoro bi se u potpunosti trebalo krenuti i s "dualnim obrazovanjem" u kojem se, kako je kazao, priča već godinama. Osim toga, upriličen je i jedan kurs za menadžere po pitanju izvoza, a organiziran je u saradnji s njemačkim GIZ-om.

- Nadamo se da ćemo u narednoj godini biti što više zastupljeni u javnosti i da ćemo biti još konkretniji i napredniji. Odlučili smo da ćemo ići u širenje prema gospodarstvenicima Hercegovine kako bismo dodatno ojačali i izvršili adekvatan pritisak u smislu olakšanja poslovanja te zapošljavanja mladih ljudi - naglasio je Papac.

Privredna komora Grada Mostara osnovana je 2011. godine i trenutno ima 56 članova.

(Fena)