Počinje anketiranje putnika u vozilima gradskog prijevoza u KS

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo počelo je implementaciju projekta "Javni prijevoz", koji obuhvata sanaciju, rekonstrukciju i modernizaciju tramvajske pruge na dionici od "S krivine" na Marijinom dvoru do Ilidže sa konekcijom prema Željezničkoj stanici, kao i okretnice na toj lokaciji te sanaciju, rekonstrukciju i modernizaciju pruge kroz ulicu Hamze Hume i odvojak pruge za remizu tramvaja.

  • Kategorija Vijesti
  • Objavljeno 15.05.2019 10:58
Projekt podrazumijeva i obnovu voznog parka.

Kako naglašavaju iz resornog ministarstva, sve aktivnosti se provode u skladu s pravilima EBRD-a (finansijer projekta), a jedna od aktivnosti  je provođenje istraživanja frekventnosti vozila javnog gradskog prijevoza, kao i putnika na području KS-a.

U okviru tih aktivnosti vršit će se i anketiranja putnika, a Ministarstvo saobraćaja poziva korisnike usluga javnog gradskog prijevoza da učestvuju u anketi radi dobivanja što kvalitetnijih rezultata istraživanja i planiranja boljih usluga prijevoza.

Anketiranje će početi danas i trajat će do 24. maja.

Ovlašteni anketari nosit će odgovarajuće akreditacije sa imenom, prezimenom i nazivom firme "WSP" koja je zadužena za provođenje istraživanja, saopćeno je iz Press službe Kantona Sarajevo.

(Fena)