Zvizdić: Danas je dan kada se s ponosom sjećamo najboljih sinova i kćeri BiH

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić uputio je, povodom 15. aprila Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine i 27. godišnjice njenog formiranja, čestitku bivšim pripadnicima Armije RBiH, članovima porodica šehida, poginulih, nestalih i umrlih boraca, ratnim vojnim invalidima, demobilisanih borcima i svim patriotima koji su doprinijeli odbrani BiH.

  • Kategorija Vijesti
  • Objavljeno 15.04.2019 12:49
 Danas je dan kada se s ponosom sjećamo najboljih sinova i kćeri Bosne i Hercegovine koji su časno i herojski odbranili suverenitet i nezavisnost naše jedine domovine BiH. Bosne i Hercegovine kao cjelovite države ravnopravnih građana i naroda.

Na današnji dan, prije 27 godina, Odlukom Predsjedništva BiH formirana je Armija Republike BiH kao jedina legalna i legitimna vojna sila države RBiH, koja je u najtežim okolnostima barbarske agresije na našu domovinu, herojski odbranila ustavni poredak RBiH, ispisujući najčasnije stranice u hiljadugodišnjem periodu postojanja BiH.

S posebnim pijetetom i respektom sjećamo se šehida, poginulih, nestalih i umrlih boraca, njihovih porodica, ratnih vojnih invalida, demobilisanih boraca i svih patriota koji su doprinijeli odbrani naše jedine domovine BiH - stoji u čestitki predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića, saopćeno je iz tog vijeća.

(Fena)