Sanski Most: Sajam domaćih proizvoda

U organizaciji Udruženja obrtnika općine Sanski Most, danas je otvoren novogodišnji sajam obrta i male privrede.Sajam ima izložbeno prodajni karakter, a izlagači će posjetiocima predstaviti domaće proizvode koji su proizvedeni u vlastitim proizvodnim pogonima.

  • Kategorija Ekonomija
  • Objavljeno 22.12.2015 07:50
Udruženje obrtnika općine Sanski Most pokrenulo je prije nekoliko godina inicijativu za održavanjem zimskog sajma u Sanskom Mostu u sklopu kojeg bi se, svojim proizvodima i uslugama, predstavili sanski privrednici.

Prema riječima predsjednika ovog udruženja, Irfana Ahmetagića, sajam okuplja male privrednike i obrtnike sa područja naše ali i susjednih općina. Također, sajam je prilika za predstavljanje domaćih proizvođača i njihovih obrta, koji svakako zaslužuju veći prostor za svoju promociju.

Obzirom da će veliki broj gađana koji žive u inostranstvu predstojeće novogodišnje praznike dočekati u Sanskom Mostu, sajam će biti prilika da se i oni upoznaju sa domaćom proizvodnjom, i na taj način ostvare direktni kontakt sa domaćim proizvođačima.

Ahmetagić je izrazio uvjerenje kako će održavanje zimskog sajma proizvoda i usluga u Sanskom Mostu postati tradicija, kako bi se i na ovaj način afirmisao proizvodni sektor naše općine, a samim tim popravio položaj privrednika i obrtnika u našoj općini.

I ove godine, Udruženje obrtnika je obezbjedilo novogodišnje paketiće za 250 mališana iz Sanskog Mosta koji su lošijeg imovinskog stanja, te će svečana podjela biti organizovana 28. decembra u 12 sati.

(inmedia.ba)