GRIZELJ BiH usvojio i primjenjuje EN ISO/TS 29001

Kompanija GRIZELJ je u BiH prva usvojila i primjenjuje EN ISO/TS 29001 sistem upravljanja kvalitetom u pogledu istraživanja, razvoja, projektiranja, proizvodnje, instaliranja, održavanja proizvoda i usluga u industriji nafte, petrohemije i prirodnog gasa/plina.

  • Kategorija Ekonomija
  • Objavljeno 21.12.2015 19:28
GRIZELJ kao vodeća firma kada je u pitanju kvaliteta usluga i proizoda, od 1998 god. njeguje EU kvalitetu kroz sve vidove svoje djelatnosti: istraživanje, razvoj, projektiranje, proizvodnja, instaliranje, montaža, edukacije, održavanje proizvoda i usluga u oblastima:
-termoenergetika
-gasna, rashladna i solarna tehnika
-tretman i transport pitkih, industrijskih i otpadnih voda
-tretman otpada, procijednog mulja i flotata
-procesno - tehnološke tehnike
-fontane  i vodoskoci
-mehatronika
-master kontroler i monitoring sistemi
-zaštita uz pomoć sigurnosnih sistema
-upravljanje softiciranim tehnologijama i sistemima svih vrsta kompleksnosti.

Standard EN ISO/TS 29001 temelji se na ISO 9001 i sadrži dodatne zahtjeve uz poseban naglasak na prevenciju,  sigurnost i smanjenje otpada od davatelja usluga u području industije nafte, petrohemije i prirodnog plina. Ovaj standard odnosi se na sve organizacije koje rade u naftnoj, petrohemijskoj i plinskoj industriji. Primjena EN ISO/TS 29001 osigurava standardizaciju, efikasnost i poboljšanje unutar sektora.

Također, pružaju globalnu dosljednost i poboljšavaju uvjerenje u kvalitetu i sigurnost roba i usluga od pružatelja usluga. To je osobito važno kada greška proizvoda ili usluga može imati ozbiljne posljedice za poduzeća, industrije i korisnike koji su uključeni u lanac.

Neke od prednosti koje osigurava primjena EN ISO/TS 29001:
-Pokazati svoju predanost kroz najbolje prakse i tehnologije na tržištu
-Poboljšati način upravljanja rizikom i povećati efikasnost
-Pojednostavite svoje poslovanje, unaprijediti kvalitetu i smanjiti produkciju otpada
-Bolja komunikacija i redovita procjena dovodi do stalnog unapređenja poslovanja
Kako navode u kompaniji GRIZELJ: „nastavak primjene EU normi u poslovanju su garancija kvalitete naših proizvoda i usluga kroz energetsku efikasnost, smanjenje i korektan uticaj na smanjenje i iskorištavanje otpada u procesu djelatnosti“.

(akta.ba)