SDA: Pozdravljamo odgovornu odluku DF-a, otvoren poziv i drugim strankama

Stranka demokratske akcije (SDA) pozdravlja politički zrelu i odgovornu odluku Demokratske fronte da učestvuje u pregovorima o formiranju vlasti i preuzme dio odgovornosti za procese koji slijede u narednom vremenu - saopćeno je iz SDA.

  • Kategorija Politika
  • Objavljeno 27.03.2019 13:55
U saopćenju se navodi da ostaje otvoren poziv SDA i drugim strankama da se formira široka koalicija patriotskih političkih snaga spremnih da odgovore na ozbiljne izazove koji su pred nama, i da stanu u zaštitu interesa Bosne i Hercegovine.

- Svima nudimo principe djelovanja u ovom mandatu koji podrazumijevaju striktno poštivanje Ustava i svih zakona, nastavak integracijskih procesa, ravnopravnost naroda i građana na cijelom području BiH, ubrzanu izgradnju transportne, energetske i digitalne infrastrukture, borbu protiv svih oblika ekstremizma, organiziranog kriminala i korupcije, održiv povratak i druga važna pitanja - navodi se u saopćenju.

Dodaje se da je, umjesto prihvatanja ovih principa i preuzimanja odgovornosti, „dio BH Bloka odlučio da kukavički pobjegne u hladovinu opozicije“.

- Odatle će, po mnogo puta viđenom principu, nastaviti da lažno optužuju i napadaju za tobožnje popuštanje na štetu države nas koji smo spremni da se suočimo sa svim izazovima, štitimo interese države, bošnjačkog naroda, ali i svih građana  BiH.

To nije, i neće biti ništa drugo nego traženje opravdanja za vlastiti nedostatak hrabrosti i odgovornosti prema državi. I to je javnost u BiH već prepoznala - navodi se u saopćenju SDA.

(Fena)