Baždarević potpisuje dvogodišnji ugovor sa N/FS BiH

Mehmed Baždarević, selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovin, sa saradnicima u stručnom štabu sutra će potpisati dvogodišnji ugovor sa Nogometnim/Fudbalskim savezom BiH (N/FS BiH).

  • Kategorija Sport
  • Objavljeno 21.12.2015 15:11
"Sa selektorom Baždarevićem i njegovim saradnicima potpisat ćemo ugovor na dvije godine, tačnije za ciklus kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine. Nije bilo nikakvih pretjeranih uslova od strane stručnog štaba, niti smo postavljali posebne klauzule u ugovoru.

Cilj nam je plasman na naredno Svjetsko prvenstvo i ako ga ne ostvarimo ugovor, u tom slučaju, ne bi bio produžen sa trenutnim stručnim štabom", rekao je Darko Ljubojević, potpredsjednik N/FS BiH, naglasivši: "Svi mi članovi Izvršnog odbora N/FS BiH zadovoljni smo dosadašnjim radom Baždarevića i njegovih saradnika. Iz bezizlazne situacije vratili su nas u igru za plasman na EURO 2016. Nažalost, u baražu protiv Iraca nismo uspjeli, ali predan rad Baždarevića i saradnika zaslužuje novi ugovor. Nadam se da ćemo biti u prilici i produžiti saradnju sa njima, odnosno da ćemo se plasirati na Mundijal u Rusiju".
  
IO N/FS BiH ranije je donio odluku o produženju ugovora sa stručnim štabom A reprezentacije, te će potpisavanje ugovora biti upriličeno na sutrašnjoj sjednici "bh. fudbalske vlade" zakazanoj za 12 sati u Sarajevu. 

"Ostaje žal što se nismo plasirali na EURO 2016. Ipak, mislim da smo vratili ekipu na pravi put i da ćemo u naredne dvije godine biti još bolji. U narednom periodu donijet ćemo nekoliko poteza koje će unaprijediti našu igru, proširiti bazu kvalitetnih igrača, promijeniti neke stvari u i oko ekipe. Velika je čast biti selektor svoje zemlje, ali ujedno i obaveza. U svoje i ime mojih saradnika obećavam svima da ćemo dati sve od sebe da se plasiramo na SP", kazao je Baždarević. 

(AA)