Pet najnevjerovatnijih restorana svijeta

"Dinner in the Sky" je prenosivi restoran, koji omogućava da gosti jedu svoja omiljena naručena jela na visini od čak 50m. Vlasnici iznajmljuju ove restorane zainteresovanim klijentima, po relativno pristupačnim cijenama, pružajući im na takav način fantastičan doživljaj tokom konzumiranja hrane.

Ovaj restoran može brzo da se sklopi i postavi na razna mjesta, iznad mjesta gdje se odvijaju sportska ili kulturološka dešavanja ili bilo gdje po želji klijenta. Ove građevinske strukture su proizvedene u Belgiji i  napravljeni su po strogim njemačkim bezbjednosnim pravilima. Trenutno ovakvih restorana ima u više od 25 zemalja sveta.

"Tree House Restaurant and Café" je najomiljenije mjesto ljubitelja prirode i nalazi se u Costa Rica-i. Ovaj restoran je ugrađen između velikih grana ogromnog higuer drveta u Monteverde kišnoj šumi. Na ovaj način je zaista približena priroda gostima. Goste ovde pored cvrkuta ptica očekuju i ukusna jela i prijatno osobjle.

Mars 2112 je restoran koji se nalazi u centru New York-a. Napravljen je tako da simulira površinu planete Mars, koju vjerno predstavlja čitav enterijer, kao i tv kanal MARS koji obavještava goste o najnovijim interplanetarnim vijestima. Ovaj restoran je veoma omiljen među djecom upravo zbog jedinstvenog namještaja i boja.

Restoran koji je sagrađen na velikom drvetu, nalazi se u Soneva Kiri eko-odmaralištu u Koh Kood-u na Tajlandu. Gosti ovog restorana mogu da uživaju u svojim omiljenim jelima u ogromnom gnijezdu smještenom na drvetu. Kako bi doživljaj bio veći, ova gnijezda se postavljaju na visine od oko 5m, gdje nije samo pogled predivan, nego je i usluga i sposobnost konobara (koji se mogu pohvaliti zaista akrobatskim vještinama prilikom usluživanja gostiju) zaista izvanredna. Sastojci ovih jela se najčešće proizvode u organskim baštama, smještenih u blizini.

Gdje bi drugo mogao da se izmisli restoran robota, nego u Kini.

Ovaj restoran se nalazi u gradu Harbin u kome je zaposleno samo nekoliko ljudi, a većinu posla obavljaju roboti, počev od pripreme, pa do posluživanja jela. Kada gladan gost uđe u ovaj restoran pozdravlja ga robot sa riječima „Zdravo Zemljane. Pozdravljam te u restoranu Robot!“. Nakon ovoga gost može da naruči hranu sa jelovnika, a ovu poruku dalje prenosi čovjek kuharima robotima, koji pripremaju narudžbu. Ovi roboti visine 1,5m su programirani tako da znaju da imitiraju oko 10 različitih izraza lica, mogu da rade 5 sati bez prekida, za šta im je potrebno svega 2 sata punjenja.

Ovi restorani su zaista nesvakidašnji i sigurno svakom pružaju nesvakidašnje uživanje u hrani, bez obzira koji od nabrojanih mjesta odabere.

(netkonobar)