Centrotrans: Potpisati Ugovor sa oba prijevoznika u Kantonu Sarajevo

Kompanija Centrotrans uputila je dopis premijeru Kantona Sarajevo i Ministarstvu za boračka pitanja KS u kojem se traži potpisivanje Ugovora o besplatnom prijevozu članova boračke populacije sa oba prijevoznika u Kantonu Sarajevo.

  • Kategorija Vijesti
  • Objavljeno 10.01.2019 12:13
Centrotrans kao obrazloženje navodi da su ministar za boračka pitanja KS Ismir Jusko i v.d. generalni direktor KJKP "Gras" Avdo Vatrić potpisali Ugovor o finansiranju troškova javnog gradskog prijevoza ratnih vojnih invalida, članova porodica šehida i poginulih boraca, te dobitnika ratnih priznanja i odlikovanja u Kantonu Sarajevo za period 01.01. do 31.03.2019.

U saopćenju Centrotransa se navodi da je navedeni ugovor potpisan samo sa KJKP Gras „što predstavlja jasnu diskriminaciju drugog prijevoznika koji vrši javni gradski prijevoz u Kantonu Sarajevo, u ovom slučaju Centrotransa“.

Napominje se da dio autobuskih i minibuskih linija u Kantonu Sarajevo obavlja isključivo Centrotrans, a jedan dio linija KJKP Gras i Centrotrans.

- Navedeni ugovor o besplatnom prijevozu odražava neravnopravan položaj dviju kompanija, što rezultira diskriminacijom ne samo Centrotransa kao prijevoznika već i članova boračke populacije koji će biti uskraćeni za besplatan prijevoz na linijama Centrotransa – stoji u saopćenju.

Uprava Centrotransa zatražila je hitan sastanak s nadležnim institucijama na kojem bi bila razmatrana problematika potpisanog ugovora i moguća rješenja.

(Fena)