Milkosov novi proizvod – grčki tip jogurta

Na Sajmu privrede, poljoprivrede, zanatstva i robe široke potrošnje koji se od 17. do 20. decembra održava u Centru Skenderija predstavila se i sarajevska kompanija Milkos čija je tradicija duga 63 godine.

  • Kategorija Ekonomija
  • Objavljeno 19.12.2015 18:27
Direktor mljekare Milkos Adin Fakić kazao je za Patriju da upošljavaju 140 radnika, a imaju oko 1.000 kooperanata. Ovaj Sajam bio je prilika i da predstave svoj novi proizvod – Cremos grčki tip jogurta.

- To je proizvod koji je veoma popularan u svijetu, zapadnoj Evropi, ali i kod nas. Naš Cremos je od ambalaže, dizajna i sirovine od koje je napravljen 100% domaćeg porijekla – kaže Fakić. On je istakao da je želja kompanije Milkos nuditi nove proizvode koji su visoke kvalitete.

Govoreći o izvozu mlijeka u EU, Fakić je kazao da su u pregovorima za izvoz u Njemačku, Holandiju, Belgiju i Austriju, zemlje sa etničkim stanovništvom prije svega sa Turcima i Balkancima. S druge strane, iz Milkosa ističu važnost domaćeg tržišta i domaćeg proizvođača.

- Veoma je važno prepoznati važnost kupovine domaćeg proizvoda, jer svi porezi i direktini i indirektni iskorištavaju se za zdravstvo, školstvo, puni se budžet BiH i podstiče masovna potrošnja  - kaže Fakić.  

(biznis.ba)