U toku veliko jesenje pospremanje 'Pionirske doline' i zoo vrta

U rekreaciono-zabavnom centru "Pionirska dolina" i zoo vrt u toku je veliko jesenje pospremanje. Zelene površine, cvjetne gredice, drveće, ukrasno grmlje se uređuju i pripremaju da i tokom hladnijih dana ovu zelenu oazu čine ljepšom i ugodnijom za odmor i rekreaciju.

  • Kategorija Vijesti
  • Objavljeno 07.11.2018 14:51
Vrtlari i tehničari hortikulture "Pionirske doline" uklonili su staro cvijeće iz cvjetnih gredica koje je prostor uz staze za šetnju ukrašavalo tokom ovog ljeta, a nakon toga izvršeno je prekopavanje i prihrana zemljišta za nove cvjetove.

Izvršena je sječa starih ili preraslih grana drveća uz staze, i na drugim zelenim površinama. Uklonjeno je i ukrasno grmlje kako bi se omogućilo što više prostora za nove cvjetne nasade, s ciljem da što više površina bude ukrašeno cvjetovima viole i drugog sezonskog cvijeća, upravo za ovu namjenu proizvedenog i uzgojenog tokom ljetnih mjeseci u "Park"-ovom rasadniku u Nedžarićima.

Jutros je započelo i "cvjetno kićenje" ovog rekreaciono-zabavnog centra sa zoološkim vrtom. Vrtlari iz "Park"-ovog rasadnika započeli su sadnji sezonskog cvijeća u cvjetne gredice, žardinjere i arle, saopćeno je iz KJKP Park.

(Fena)