Održana vanredna sjednica Skupštine FK Sarajevo

Vanredna sjednica Skupštine Fudbalskog kluba Sarajevo, na kojoj su prisutni delegati donijeli odluke o restrukturiranju upravljačkih organa kluba, te izmjenama i dopunama statuta, održana je danas u klupskim prostorijama.

  • Kategorija Sport
  • Objavljeno 19.12.2015 15:53
Sjednici najvećeg organa kluba predsjedovao je predsjednik Skupštine Fudbalskog kluba Sarajevo Maid Delić, koji je istaknuo da je sjednica upriličena da bi se unaprijedila efikasnost rada upravljačkih organa FK Sarajevo. Donesene su odluke o restruktuiranju upravljačkih organa Fudbalskog kluba Sarajevo, odnosno Upravnog odbora i Nadzornog odbora kluba, radi bolje efikanosti rada samog kluba. Također, donesene su i odluke vezane za izmjene i dopune statuta kluba, u smislu smanjena broja članova Upravnog odbora, kazao je Delić.

U skladu s odlukama današnje sjednice Skupštine, u Upravni odbor Fudbalskog kluba Sarajevo imenovan je Ken Choo, generalni menadžer partnerskog Cardiff Cityja iz Velsa i izvršni direktor belgijskoj prvoligaša KV Kortrijk, klubova koji su u vlasništvu većinskog vlasnika upravljačkih prava u Skupštini FK Sarajevo - Tan Sri Vincent Tana.

Upravni odbor Fudbalskog kluba Sarajevo od danas broji sedam članova i to: predsjednik Edis Kusturica, potpredsjednik Elvir Kantardžić, te članovi Lim Meng Kwong, Ken Choo, Davud Zahirović, Hajrudin Kapetanović i Elvir Krajina. Također, Feđa Kusturica, koji je u prethodnom periodu obnašao dužnost potpredsjednika kluba, imenovan je za člana Nadzornog odbora, u kojem se pored njega nalaze i predsjednik Nadzornog odbora Alen Hujić, te član Irhad Kovačević. Funkcije predsjednika i potpredsjednika Skupštine FK Sarajevo i u narednom periodu obnašat će Maid Delić, odnosno Avdo Salihbegović.

Smatramo da je održana vanredna sjednica Skupštine Fudbalskog kluba Sarajevo bila od značaja za naš klub, te vjerujemo da će donešene odluke doprinijeti još efikasnijem radu najviših klupskih organa - zaključio je Maid Delić.

(Fena)