Hadžibajrić: Čekamo poziv građanskih stranaka za formiranje vlasti u KS-u

Predsjednik Nezavisne bosanskohercegovačke liste (NBL) Ibrahim Hadžibajrić kazao je Feni da još čekaju da tri građanske stranke (Naša stranka, Socijaldemokratska partija i Demokratska fronta) potpišu koalicioni sporazum o formiranju vlasti u Kantonu Sarajevo, kako bi razmotriti daljnje korake.

  • Kategorija Politika
  • Objavljeno 24.10.2018 12:32
Ukoliko nas pozovu, razmotrit ćemo mogućnosti - kazao je Hadžibajrić.

Istakao je da je održao sastanak s liderima Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudinom Radončićem i Naroda i Pravde Elmedinom Konakovićem kako bi pregovarali o mogućnosti zajedničkog učešća u formiranju vlasti u Kantonu Sarajevo.

Šefovi pregovaračkih timova Naše stranke (NS), Socijaldemokratske partije BiH (SDP) i Demokratske fronte (DF) su na sastanku održanom 19. oktobra potvrdili opredjeljenje da započnu proces formiranja skupštinske većine u Kantonu Sarajevo.

Prema utvrđenim rezultatima Općih izbora 2018. godine, Stranka demokratske akcije (SDA) je osvojila deset mandata, Narod i Pravda (NiP) šest, Naša stranka (NS) pet, Socijaldemokratska partija (SDP) četiri, Savez za bolju budućnost (SBB) četiri, Demokratska fronta (DF) tri, Nezavisna bosanskohercegovačka lista (NBL) dva te BOSS - Mirnes Ajanović jedan mandat u Skupštini Kantona Sarajevo.

(Fena)