SDA - Vrijeme je da stranke opravdaju povjerenje birača

Stranka demokratske akcije (SDA) poziva sve aktere političkog života da u postizbornom vremenu pokažu zrelost i punu odgovornost spram interesa države i svih građana Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz te stranke.

  • Kategorija Politika
  • Objavljeno 17.10.2018 10:44
 Predizborna kampanja je završena, rezultati izbora su poznati i nije vrijeme da se energija dodatno troši na bespotrebne političke prepirke. To svakako nije u interesu ni države ni građana. Umjesto toga, potrebno je posvetiti se što bržoj implementaciji izbornih rezultata, formiranju kvalitetne vlasti na svim nivoima i predanom radu na provođenju reformi, jačanju državnih institucija, ubrzanom putu prema EU i NATO-u, popravljanju općeg stanja u našoj zemlji, borbi protiv korupcije, ekonomskom razvoju, masovnoj izgradnji infrastrukture i definisanju posebnog programa za mlade i njihov ostanak u BiH - navodi se u saopćenju iz SDA.

SDA naglašava da stabiliziranje prilika i ubrzan razvoj, koji je interesu države i svakog čovjeka u BiH, mogu donijeti samo široke programske koalicije, sastavljene od pobjedničkih stranaka, na svim nivoima - od državnog, preko entitetskih, do kantonalnih. "Pritom ne smije biti nikakvih uslovljavanja, a sebični stranački interesi, lični animoziteti, pa i ideološke razlike, moraju biti gurnute u drugi plan".

- Vrijeme je da sve stranke koje su dobile povjerenje glasača, to povjerenje i opravdaju - poručuju iz SDA. 

(Fena)