U Kaknju "ENERGETSKI EXPO"

U organizaciji Opšine Kakanj, Resorsnog ekološkog centra Kakanj i Njemačkog društva za međunarodnu saradnju, u subotu će biti održan “Energetski EXPO”, centralna aktivnost manifestacije „Kakanjski energetski dani 2015“.

  • Kategorija Ekonomija
  • Objavljeno 16.10.2015 09:44
U okviru ovog događaja prigodnim programima i na promotivnim štandovima će se predstaviti kompanije, posredničke institucije i organizacije koje proizvode i prometuju proizvode i usluge iz oblasti energetske efikasnosti. Građani će imati priliku da se upoznaju o energetskim oznakama malih i velikih kućanskih aparata, koji u značajnoj mjeri troše električnu energiju, a moći će čuti i puno korisnih savjeta kako ostvariti uštede u domaćinstvu. 

Manifestacija je počela organizovanjem radionice za predstavnike odgojno-obrazovnih institucija sa područja opštine Kakanj u kojoj su učestvovali predstavnici osnovnih škola i ustanova za predškolski odgoj i obrazovanje. 

Osnovni cilj radionice bilo je informiranje učesnika o njihovoj ulozi u realizaciji planiranih aktivnosti, a izvršena je i dodjela setova materijala za odgojno-obrazovne ustanove u svrhu realizaciju kreativnih radionica u svim školama i obdaništima na području Kaknja. Cilj radionica je približiti najmlađima termin energija i efikasno korištenje energije s obzirom na to da su to generacije od kojih očekujemo znatno veći nivo ekološke osvješćenosti, a za najmlađe su pripremljene i brojne nagrade. Kreativne radove učenika, koji će nastati kao rezultat radionica u svim školama i obdaništima, građani Kaknja će imati priliku da pogledaju na centralnom dijelu manifestacije. 

Kakanjski “Energetski EXPO”, koji se realizuje u okviru Akcionog plana energetski održivog razvoja Opštine Kakanj,  biće održani u subotu od 10 do 17 sati, u centralnom dijelu grada. 

(Fena)