Bećirović najavio formiranje ureda koji će se baviti problemima građana

Kandidat za člana Predsjedništva BiH Denis Bećirović (SDP) u sklopu posjeta Hercegovini, obišao je i Mostar gdje je razgovarao s građanima te najavio formiranje posebnog ureda koji će se baviti žalbama i problemima građana.

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Trying to get property of non-object

Filename: pregled/body_content.php

Line Number: 27

Backtrace:

File: /var/www/html/portal/application/views/vijesti/pregled/body_content.php
Line: 27
Function: _error_handler

File: /var/www/html/portal/application/controllers/Vijesti.php
Line: 124
Function: view

File: /var/www/html/portal/index.php
Line: 292
Function: require_once

http://www.kupujmodomace.ba/images/news/.jpg" class="img-responsive full-width">
  • Kategorija Politika
  • Objavljeno 27.07.2018 14:01
U vrlo otvorenom razgovoru građani su Bećiroviću prenijeli da mnogo toga zamjeraju sadašnjim vlastima, te da ih osim teške ekonomske situacije za koju krive neodgovornu vlast, posebno boli neravnopravnost i nepravda koju doživljavaju, kao i osjećaj da su nezaštićeni i prepušteni sami. Upravo su to problemi na čije je rješavanje kao oporbeni zastupnik u Parlamentu BiH insistirao Bećirović, a čiji je rad nevladin sektor ocijenio visokom ocjenom, priopćeno je iz SDP-a BiH.

Građani Mostara poručili su Bećiroviću da ni pod kojim uvjetima ne smije odustati od borbe za pravedniju Bosnu i Hercegovinu u kojoj svi mogu živjeti slobodno i ravnopravno.

Od njega je također zatraženo da, kada postane član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, insistira na jednakosti svih pred zakonom i da bilo koja vrsta manjine ima ista prava kao i oni koji su većina.

Bećirović je istaknuo kako član Predsjedništva Bosne i Hercegovine mora biti istinski zaštitnik građana i da je upravo borba za prava svakog čovjeka jedan od njegovih glavnih motiva za kandidaturu.

Najavio je da će formirati poseban Ured koji će se baviti žalbama i problemima građana te obećao da će se zajedno sa svojim timom detaljno upoznati sa svakim pojedinačnim problemom.

Ponovio je da će biti narodni i terenski član Predsjedništva BiH čiji će ured biti čitava Bosna i Hercegovina.

Osim toga, podcrtao je kako je i u dosadašnjem radu mnogo polagao na mišljenje građana jer su oni ti koji najbolje vide što je dobro, a što loše u državi te da će mu, kao članu Predsjedništva BiH, građani biti najbliži suradnici na zajedničkom projektu izgradnje europske i pravedne države Bosne i Hercegovine, navodi se u priopćenju.

(Fena)