Dunović: Komisija za vrijednosne papire radit će po zakonu i u punom kapacitetu

Potpredsjednik Federacije BiH Milan Dunović smatra da se današnjim napisima pojedinih portala o imenovanju Komisije za vrijednosne papire problematiziralo što će prvi put imenovanje Komisije za vrijednosne papire FBiH biti urađeno na ispravan način i što procedura vodi ka potpunoj popunjenosti Komisije.

  • Kategorija Politika
  • Objavljeno 26.07.2018 12:27
Pojedini “opozicionari” na društvenim mrežama problematiziraju popunu Komisije. Zlonamjernim pokušajem diskreditacije pojedinih imena, i to na način izdvajanja i problematiziranja jednog od kandidata, a koji je svojevremeno radio kao šef Kabineta člana Predsjedništva BiH, zapravo diskreditira one koji se za te i takve metode političkog razračunavanja odlučuju. Naglašavam, konkurs je bio javnog karaktera, sa konkursnom procedurom krenulo se još prije više od dvije godine, predloženi su kandidati koji su najbolje rangirani, a Parlament FBiH je taj koji će dati konačnu potvrdu imenovanja - navodi Dunović.

Dodaje da "nisu 'krivi' DF, Željko Komšić i Milan Dunović što se jedan od kandidata prijavio na javni konkurs i bio kvalitetan, te što uopšte ima pravo na rad, a nije 'njih' pitao".

- Smatram jednim od svojih uspjeha u mandatu to što će Komisija dobiti priliku da radi u punom kapacitetu, a ne i nakon 10 godina bez rukovodstva raditi u korist sumnjivih interesa. Drago mi je što su nekima pomršeni računi, ali moram reći, svaka Agencija i Komisija na nivou FBiH radiće po zakonu i u punom kapacitetu - istakao je potpredsjednik Federacije Milan Dunović u današnjem saopćenju.

(Fena)