Čović: Nema smisla više raspravljati o izmjenama Izbornog zakona

Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora (HNS) i HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je kako rasprava o izmjenama Izbornog zakona BiH više nema smisla.

  • Kategorija Politika
  • Objavljeno 14.05.2018 12:33
S obzirom da je Središnje izborno povjerenstvo prošloga tjedna proglasilo izbore, što se nas tiče, bilo kakve aktivnosti oko izmjena Izbornog zakona više nemaju smisla i iste bi narušile sve demokratske odnose i principe - izjavio je Čović nakon sjednice Predsjedništva HNS-a.

Čović nije htio govoriti o mogućim scenarijima nakon listopadskih izbora.

- Ostaje otvoreno pitanje kako implementirati izborne rezultate, ali ne pada mi na pamet nagađati kako će se neke pravne praznine popuniti nakon izbora - istaknuo je.

Što se tiče nastupa na općim izborima Čović je kazao da se osam stranaka HNS-a izjasnilo za zajednički nastup, s mogućnošću da stranke idu samostalno u pojedinim županijama gdje nije ugrožen hrvatski nacionalni interes, dok su se dvije stranke – HDZ 1990 i Hrvatska republikanska stranka (HRS) – opredijelile za samostalni nastup s mogućnošću zajedničkog nastupa na državnoj razini.

Čović je dodao kako s današnjim danom kreće proces odabira kandidata za izborne liste, a imena nositelja lista i kandidata HNS-a za državno predsjedništvo trebala bi biti poznata do kraja svibnja.

(Fena)