U Goraždu gastro prezentacija jabuka

Organizatori privredne i kulturne manifestacije "Dani jabuke“ u Goraždu posjetiocima su danas upriličili gastro prezentaciju "Jabuka u tradicionalnoj i modernoj gastronomiji“.

  • Kategorija Ekonomija
  • Objavljeno 15.10.2015 21:20
Udruženje kuhara BiH, SSŠ "Džemal Bijedić“ i "Žute dunje“ restoran prezentirali su gastronomsko umijeće u pripremi jabuke. Cilj prezentacije je bio da se obogate sajamske aktivnosti i da se kroz ovaj vid promocije uvezuju proizvođači hrane i pića, s hotelima i restoranima kao i s potrošačima.

-Pita od jabuka, tufahije, lijena pita, kompot od jabuka, tart s jabukama, jabuke sa tiramisu kremom, sutlija sa jabukama i cimetom, jabuke s cimetom, dovodile su posjetioce u dilemu šta da probaju - kažu iz Udruženja kuhara BiH.
 
Delicije s jabukom su pripremane s proizvodima Vispaka, Klasa i Meggle proizvoda. Sutra se gastronomski program nastavlja u revijalnom i takmičarskom pripremanju tufahije i slatkih jela s jabukom za srednje škole iz BiH. 

(Fena)