Vodostaj Neretve stabilan

Uslijed obilnih padalina vodostaj rijeke Neretve u posljednjih 12 sati, prema mjerenjima na vodomjernoj stanici Carinski most u Mostaru, porastao je za oko 4,7 metara.

  • Kategorija Vijesti
  • Objavljeno 15.10.2015 14:37
Kako je priopćeno iz Operativnog centra Uprave za Civilnu zaštitu i vatrogastvo Hercegovačko-neretvanske županije, stanje na hidroakumulacijama na Neretvi je stabilno i pod kontrolom. 

Radi se na kontroliranom ispuštanju vode iz akumulacija hidroelektrana koje, kako se navodi u priopćenju, neće ugroziti stanovništvo i materijalna dobra u nizvodnom području. 

Obilna kiša u protekla 24 sata izazvala je brojne probleme građanima Mostara. U četvrtak ujutro najteža situacija bila je naselju "Eksperiment", zatim u Dubrovačkoj, Vukovarskoj, Radićevoj i Ilićkoj ulici, te Bakijinoj luci, dok je bujica s Raške Gore poplavila dijelove prigradskog naselja Raštani. 

Poplavljen je veći broj stambenih, podrumskih i garažnih prostora, a pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Mostar tijekom noći i danas su na stalnim intervencijama na ispumpavanju vode iz poplavljenih objekata. 

Također, uslijed obilnih oborina na izvoru rijeke Radobolje došlo je do blagog zamućenja pa se preporuča prokuhavanje vode za konzumaciju, posebno kad su u pitanju mala djeca i starije osobe, navode iz Civilne zaštite. 

(Fena)