UNSA - Zajedničkom promocijom upisa korak bliže integraciji

Univerzitet u Sarajevu (UNSA) od ove godine, sa svoja 22 fakulteta i tri akademije, pokreće zajedničku promociju upisa s porukom "Ponosni na znanje".

  • Kategorija Vijesti
  • Objavljeno 13.03.2018 10:20
Promocija upisa na Univerzitet u Sarajevu u studijskoj 2018/2019. godini organizirana je s ciljem jačanja javnog obrazovnog sektora, integriranog promoviranja Univerziteta, te bolje i jasnije informiranosti maturanata, budućih brucoša.

Kvaliteta i tradicija koju pruža Univerzitet u Sarajevu ono je što će diferencirati mlade osobe na tržištu rada, po završetku njihovog obrazovanja.

- Srednjoškolci će uskoro maturirati i suočiti se s pitanjem „A šta poslije?“. Koji fakultet/akademiju upisati, jedna je od najvažnijih odluka koju mlad čovjek treba donijeti i zato joj ne treba pristupiti olako. Da bismo našim budućim studentima olakšali donošenje odluke o odabiru pravog puta za budućnost, a u korak sa današnjim potrebama društva, maturantima i njihovim roditeljima omogućili smo da za informiranost o fakultetima i akademijama koriste web vodič za buduće studente www.upis.unsa.ba – navodi Služba za odnose s javnošću UNSA.

Ističu da Univerzitet u Sarajevu nudi veliku mogućnost izbora, više od 500 studijskih programa od kojih su 254 na prvom ciklusu studija. U studijskoj 2018/2019. godini budući student moći će aplicirati na konkurs, predajom dokumenata na više fakulteta/akademija.

- Sa svim prednostima studiranja na najprestižnijem, najstarijem, najraznovrsnijem i najvećem univerzitetu u BiH sve zainteresirane maturante iz BiH informirat ćemo na manifestaciji „Dan otvorenih vrata Univerziteta u Sarajevu“, koja će biti upriličena 11. aprila u Kampusu Univerziteta u Sarajevu - saopćeno je.

(Fena)