Zvizdić razgovarao s predsjednikom Skupštine Republike Makedonije

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić susreo se danas u Skoplju sa predsjednikom Skupštine Republike Makedonije Talatom Xhaferijem, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

  • Kategorija Politika
  • Objavljeno 12.03.2018 14:06
Razgovarano je o bilateralnoj saradnji i unapređenju političkih odnosa. Konstatovano je da su odnosi dviju zemalja vrlo dobri i prijatelјski, bez otvorenih pitanja. Istaknuto je da su obje države zainteresovane za unapređenje sveukupnih bilateralnih odnosa i posebno ekonomske saradnje.

Predsjedavajući Zvizdić je upoznao predsjednika Skupštine Makedonije Xhaferija s aktuelnom političkom i ekonomskom situacijom u Bosni i Hercegovini. Istaknuo je provođenje reformi i ubrzanje evropskog puta kao prioritete u radu Vijeća ministara BiH.

Rekao je da je BiH predajom odgovora na Upitnik Evropske komisije pokazala da ima volju, znanje i kredibilitet da stekne kandidatski status.

Naglasio je da je važno podstaći intenziviranje saradnje BiH i Makedonije u integracionim procesima i približavanju EU putem procesa za saradnju u jugoistočnoj Evropi (SEECP) i Vijeća za regionalnu saradnju (RCC).

Sastanku je prisustvovala ambasadorica BiH u Republici Makedoniji Lepa Babić.

(Fena)