Čavić: Kadrovi SNSD-a vodit će Glavnu službu za reviziju u RS-u

Predsjednik NDP-a Dragan Čavić tvrdi da je politički “sahranjena” Glavna služba za reviziju javnog sektora u RS-u, jer više neće biti nepristrasna u svom radu.

  • Kategorija Politika
  • Objavljeno 22.02.2018 10:57
SNSD je ovladao i posljednjom nezavisnom institucijom u RS-u - rekao je Čavić i potvrdio da je nadležna skupština komisija za izbor glavnog revizora u RS-u dala najviše bodova sadašnjem v.d. glavnom revizoru Jovi Radukiću, za koga je ustvrdio da je kadar SNSD-a i da se za njega vežu "brojne kontraverze".

Za zamjenika glavnog revizora predložena je Božana Trninić, a Čavić tvrdi da je i ona kadar SNSD-a.

To je, kaže, urađeno, bez ikakvog skrivanja. Čavić, koji je i član skupštinske komisije za izbor glavnog revizora RS-a, je rekao da je Radukić “intimus” ministra finansija RS-a, a Božana Trninić koja je predložena za njegovu zamjenicu.

- Oba ova kandidata, od njih sedam koliko se prijavilo na konkurs, dobila su od mene najmanje ocjene – ustvrdio je lider NDP-a, izrazivši nezadovoljstvo što se najboljim kadrovima ne daje šansa.

Tvrdi da rad Glavne službe za reviziju javnog sektora u RS-u više neće biti objektivan i profesionalan, već pod političkim uticajem SNSD-a.

O najbolje rangiranim kandidatima za glavnog revizora i njegovog zamjenika bi trebalo da se izjasni Narodna skupština RS-a.

(Fena)