Naredni mjesec u Skenderiji 35. 'Interio' i prvi 'Gast Fest' (VIDEO)

Međunarodni specijalizovani sajam namještaja, unutrašnjeg i vanjskog uređenja, te prateće industrije ''INTERIO'' bit će održan od 14. do 18. marta u sarajevskom Centru ''Skenderija''.

  • Kategorija Ekonomija
  • Objavljeno 12.02.2018 14:22
Ovogodišnji je 35. po redu, a direktor KJP Centar ''Skenderija'' Amer Kapo danas je na konferenciji za medije kazao da i ove godine posjetioce očekuje raznovrsni kreativni izložbeni te kvalitetni stručno-edukativni program.

- Mjesec dana prije sajma projekt je, po broju prijavljenih izlagača, uspješan - istakao je Kapo.

Naveo je da je cilj sajma, pored drugih brojnih, predstaviti drvnu industriju Bosne i Hercegovine, jednu od strateških grana bh. privrede.

U okviru sajma, od 15. do 17. marta, bit će održan ''GAST FEST'', prvi regionalni sajam gastronomije i ugostiteljstva. Sajam bi trebao okupiti više od 50 izlagača iz BiH, Hrvatske, Srbije i Crne Gore.

Direktor tog sajma Hanis Plosko je istakao da će biti predstavljeni svi noviteti prehrambenog, tehničkog i tekstilnog sektora koji su isključivo namijenjeni ugostiteljima i hotelijerima.

- Ideja organizacije ovog sajma stara je nekoliko godina, ali ove godine smo uspjeli organizirati, zahvaljujući kontaktu s Centrom 'Skenderija' od kojeg imamo podršku - naveo je Plosko te dodao da bi sajam mogao postati tradicionalan.

Sajmovi će biti održani u prostorima Centra ''Skenderija'' i Doma mladih.

(Fena)

https://www.youtube.com/embed/D85BfQ1DBpQ