Budžet Banje Luke za 2016. iznosi 128,2 miliona KM

Odbornici Skupštine grada Banja Luka usvojili su danas budžet Grada za 2016. godinu u iznosu od 128.270.000 KM. Budžetski okvir je za osam posto viši u odnosu na rebalans za ovu godinu.

  • Kategorija Ekonomija
  • Objavljeno 16.12.2015 01:43
Gradonačelnik Slobodan Gavranović rekao je novinarima da najveći dio sredstava, u skladu s ranije definisanom politikom i praksom, ide socijalnoj sferi, i to oko 13 miliona KM kroz Centar za socijalni rad i druge linije pomoći i ta sredstva su veća za 8,04 posto u odnosu na prošlu godinu. Izdvojili smo deset miliona za dječije vrtiće, oko pet miliona KM za Centar za razvoj i unapređenje sela od čega će veći dio biti utrošen za podršku projektima u oblasti poljoprivrede i za izgradnju vodovodne mreže - kaže Gavranović.

Oko pet miliona KM planirano je za oblast kulture, sporta i omladinske politike, a više od četiri miliona KM, što direktno što indirektno, predviđeno je za podršku bržem zapošljavanju u Banjoj Luci po liniji subvencija i po raznim drugim vidovima podrške privredi. Nijedan od devet amandmana opozicije nije prihvaćen. Odbornik PDP-a Zoran Talić kaže da su djelovali amandmanski s ciljem poboljšanja stanja u privredi i novog zapošljavanja u uslužnim i zanatskim djelatnostima, ali da ih vlast nije prihvatila. 

Banjalučka Skupština Grada je osudila objavu portala "Istinomjer", u kome je na neprimjeren način predstavljen odbornik SNSD-a Marinko Umičević.

(Fena)