Vlada KS - Nadzorni odbor ZOI'84 da hitno vrati stare cijene ski-karata

Vlada Kantona Sarajevo je na sjednici koja je održana danas uputila zahtjev Nadzornom odboru (NO) KJP "ZOI '84" da hitno vrati cjenovnik ski-karata na prošlogodišnji nivo, uključujući i prodaju predsezonskih karata.

  • Kategorija Vijesti
  • Objavljeno 14.11.2017 15:13
Kada bude provodio ovaj zaključak, NO mora voditi računa i uvažiti Vladinu argumentaciju koja se odnosi na činjenicu da je u Nacrtu budžeta Kantona Sarajevo za narednu godinu planirala sredstva namijenjena za podršku funkcioniranju ovog preduzeća koja bi pokrila eventualne gubitke nastale stvaranjem novih troškova pri korištenju novoizgrađenog vertikalnog transporta i sistema vještačkog zasnježavanja.

Vlada KS je svojim drugim zaključkom formirala poseban tim u sastavu premijer Elmedin Konaković, te ministri Mario Nenadić, Muharem Šabić, Jasmin Halebić, Mirvad Kurić i Mujo Fišo i zadužila ih da u roku od sedam dana zajedno s menadžmentom ovog preduzeća napravi dodatne konsultacije u cilju pronalaska rješenja za moguće smanjenje cijena ski-karata za posebne kategorije budućih korisnika usluga skijaških centara Bjelašnica i Igman.

Među ovim kategorijama, između ostalih, misli se na najmlađe i najstarije skijaše, sportiste, kao i one slabijeg materijalnog stanja.

Ovi zaključci proizašli su nakon današnje zajedničke analize članova Vlade KS i dopredsjednika NO Hamze Ajanovića te direktora ovog kantonalnog preduzeća Midhata Hubijara o formiranju cjenovnika ski-karata, saopćeno je iz Pres-službe KS-a. 

(Fena)