Nacrt budžeta za 2018. sutra na sjednici Skupštine KS-a

Nacrt budžeta Kantona Sarajevo za 2018. godinu u visini od 757.255.600 KM bit će razmatran sutra na sjednici Skupštine tog kantona.

  • Kategorija Vijesti
  • Objavljeno 14.11.2017 13:52
Premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković ocijenio je ranije da u Nacrtu ima mnogo više kapitalnih projekata u odnosu na ranije godine, ali da ga neki mogu nazvati i socijalnim, jer postoji mnogo zakonskih obaveza prema socijalnim kategorijama.

Investicije se, dodao je Konaković, između ostalog, odnose na saobraćajnu infrastrukturu, rekonstrukciju vodovodne mreže, rješavanje tekućih problema u GRAS-u te smanjenje nezaposlenosti.

Prema Nacrtu budžeta, bit će nastavljen niz značajnih projekata koji će se finansirati iz domaćeg zaduživanja iz tekućih prihoda.

Poslanici će sutra razmatrati i dvije izmjene zakona, Zakon o uređenju saobraćaja na području Kantona Sarajevo i Zakon o dopunskim pravima boraca - branitelja Bosne i Hercegovine.

Na dnevnom redu je i Prijedlog odluke o proširenju djelatnosti Javne ustanove Fakultet sporta i tjelesnog odgoja Sarajevo na djelatnost obrazovanja odraslih kao i Izvještaj o stanju u oblasti zapošljavanja u Kantonu Sarajevo za 2016. godinu.

(Fena)