U rekonstrukciju Fabrike obuće "Aida" ulaže se 600,000 KM

Kako bi se uvjerili u dinamiku izvođenja radova rekonstrukcije hala u Fabrici obuće „Aida“ premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić i resorni ministar Srđan Mićanović danas su zajedno s direktorom Fabrike obuće "Aida" Bahrudinom Bašićem obišli prostorije te fabrike.

  • Kategorija Ekonomija
  • Objavljeno 15.10.2015 15:35
Radi se o sporazumu koji je Aida nedavno sklopila s renomiranom kompanijom Intral BH, po osnovu kojeg Intral renovira proizvodne hale ukupne površine oko 5.000 m2 u koje će krajem novembra početi premiještati svoje proizvodne pogone. Prema riječima vlasnika Intrala BH, Boruta Lukeža u rekonstrukciju će biti uloženo oko 600.000 KM. 

- U prvom ciklusu očekujemo da ćemo u ove hale prebaciti svu našu proizvodnju obuće, što je oko 250 radnika i dodatno uposliti novih 50-tak ljudi iz uže regije Tuzle. Ono što želimo istaći da ostaje otvoren poziv svim radnicima Fabrike obuće „Aida“ koji su zainteresirani za radni angažman - rekao je tom prilikom direktor kompanije Intral BH Alija Šehović i dodao da ovo nije kraj njihove ekspanzije, te da je plan da „Intral u nekom budućem vremenu, kojeg ne bih ograničavao, u ovim prostorima radi s oko 600 do 800 uposlenih radnika“. 

- Zadovoljstvo nam je vidjeti da Intral BH poštuje sve naše dogovore, koji su jednim dijelom bili neformalnog karaktera, što uveliko pokazuje njihovu ozbiljnost - rekao je nakon obilaska ministar industrije, energetike i rudarstva Srđan Mićanović. 

Intral BH je jedna od rijetkih kompanija koja istovremeno radi za dvije industrijske grane. Osim proizvodnje obuće za renomirane svjetske robne marke, ova kompanija izrađuje i presvlake za sjedišta u autoindustriji, a prema riječima direktora Šehovića, zadnjih godina bilježe konstantan porast broja uposlenih radnika, saopćeno je iz Odjeljenja za informisanje TK. 

(Fena)