Čolak: Budžet OSA-e za 2018. godine oko 35 miliona KM

Na današnjoj sjednici Zajedničke komisije za nadzor nad radom Obavještajnо-sigurnosne agencije (OSA) Bosne i Hercegovine utvrđen je Prijedlog budžeta te institucije za 2018. godinu, potvrdio je novinarima u Sarajevu privremeni predsjedavajući Komisije Bariša Čolak (HDZBiH).

  • Kategorija Politika
  • Objavljeno 08.11.2017 15:02
Kako je pojasnio ovakav prijedlog bit će upućen Ministarstvu finansija i trezora BiH te Predstavničkom i Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH).

- Budžet OSA-e za narednu godinu planiran je u iznos od oko 35 miliona KM - potvrdio je Čolak, dodajući da se radi o javnom dokumentu koji će biti dostupan javnosti.

Čolak trenutno obavlja dužnost predsjedavajućeg te komisije nakon što je s te pozicije smijenjen Nikola Špirić (SNSD) zbog sumnje da je OSA-i dostavio zaključke Komisije koji nisu usvojeni.

Na pitanje novinara kada bi ovo tijelo trebalo raditi u punom kapacitetu, Čolak je izrazio nadu da će na narednoj sjednici Predstavničkog doma PSBiH neke stvari biti jasnije, jer smatra da su oba doma PSBiH trebala biti obaviještena o svemu što se događalo.

- Nadam se da će se na Predstavničkom domu u potpunosti ispoštovati odredbe Zakona o OSA-i te da ćemo u periodu koji je pred nama što prije imati i predsjedajućeg Zajedničke komisije iz reda opozicionih stranaka - pojasnio je Čolak.

Dodao je i da ne može tvrditi kada će se to dogoditi, ali smatra da bi u dva mjeseca, koliko bi Čolak privremeno trebao obavljati tu dužnost, ovo pitanje trebalo riješeno.

(Fena)