Međunarodna konferencija o investicijama i ekonomskom razvoju u BiH i regiji

Savez nevladinih organizacija, Savez za podršku ekonomsko socijalnog razvoja „Horizont 2024“ planira 26. i 27. novembra u Sarajevu održavanje međunarodne konferencije pod nazivom „Međunarodna konferencija: Investicije i ekonomski razvoj u Bosni i Hercegovini i regiji”.

  • Kategorija Ekonomija
  • Objavljeno 15.10.2015 15:05
Dvodnevna konferencija posvećena je upoznavanju o mogućnostima investiranja u BiH i regiji, prezentaciji relevantnih podataka i pokazatelja (statističkih, administrativnih, istrazivačkih), te informisanju o ekonomskim potencijalima BiH i regije. 

Planirane su prezentacije inovativnih rješenja i novih tehnologija, upoznavanje s primjerima najbolje prakse poduzetništva, investiranja i transfera znanja, te umrežavanje poslovne zajednice na konkurentnom evropskom i svjetskom tržištu. 

Predstavit će se tržišne i konkurentske prednosti BiH, podaci i analiza propisa koji su relevantni za tržište i ulaganja, preporuke za ulaganja nadležnih vladinih i drugih institucija. 

Na konferenciji je planirano učešće 30 predavača, moderatora i panelista te više od 200 učesnika iz Bosne i Hercegovine, regije i drugih država. 

Cilj djelovanja Saveza je kreiranje platforme za saradnju i poboljšanje ambijenta za investiranje i privredni razvoj, kao i dobrobit svih građana i poslovnih subjekata, saopćeno je iz Saveza za podršku ekonomsko socijalnog razvoja „Horizont 2024“. 

(Fena)