Osnovci u Živinicama promovišu "Kupujmo domaće"

U Drugoj osnovnoj školi Živinice predstavljena je sekcija „Kupujmo domaće“, koju sačinjavaju učenici četvrtih razreda. Mladi su pokazali na svoj način kako žele živjeti u Bosni i Hercegovini i kako to mogu postići pa da nam svima bude bolje!

Vođa sekcije profesorica Sabina Halilčević je zadovoljna načinom na koji su učenici predsatvili svoje viđenje u okviru pokrenute aktivnosti „Kupujmo domaće“:

„Danas su učenici naše sekcije svojim pjesmama o temi „Kupujmo domaće“ poslali poruku kako se gradi bolja budućnost Bosne i Hercegovine. Naših 18 članova sekcije tako su pokazali zašto trebamo kupovati proizvode čija je adresa proizvodnje Made in BiH. Sami su napisali tri pjesme koje su naišle na veoma dobar prijem“.

Direktor škole Rasim Muratović hvali nastojanja mladih ove odgojno obrazovne ustanove da još u školskim klupama nauče cijeniti ono što se ovdje proizvodi:

„ Ne možemo imati državu sa razvijenom tehnologijom i zemljom ugodnog življenja bez da joj to sami pomognemo! Treba podizati svijest građana od najmlađih dana da se što više koristi domaći proizvod, kako bi jačala ekonomija i standard života. Učenici naše sekcije danas su pokazali da su oni već opredjeljeni za domaći proizvod“

https://www.dropbox.com/s/23ratmdkp5bt0c6/KUPUJMO%20KORISTIMO%20DOMA%C4%86E.mpg?dl=0

(KKD)