U Zenici obilježavanje Dana srca i Dana bez automobila

Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica je ove godine objedinio obilježavanje Svjetskog dana srca i Dana bez automobila pod motom „Čuvajte Vaše srce – Volite Vaše srce“.

  • Kategorija Magazin
  • Objavljeno 22.09.2017 10:57

U cilju podizanja svijesti javnosti o značaju fizičke aktivnosti, Institut za zdravlje i sigurnost hrane pridružuje se Kritičnoj masi Zenica, koja će danas promotivnom biciklističkom gradskom vožnjom te zumbom na otvorenom, na simboličan način obilježiti taj dan.

Vožnja počinje u 16.00 sati ispred Robne kuće Bosanka, najavljeno je iz Instituta za zdravlje i sigurnost hrane.

Također će i na Trgu „Alija Izetbegović“ biti organiziran info-štand i distribucija promotivnog materijalate upriličeno  mjerenjem krvnog pritiska.

U okviru aktivnosti, uposlenici Instituta za zdravlje i sigurnost hrane su se odazvali akciji dobrovoljnog darivanja krvi koja je organizirana u saradnji sa Crvenim križom Grada Zenica i Transfuzijskim centrom Kantonalne bolnice Zenica s ciljem podizanja svijesti o potrebama i važnosti sigurne krvi i krvnih pripravaka.

Organizatori akcije Institut za zdravlje i sigurnost hrane, Udruženje za promociju eko i alternativne kulture "Priroda i društvo" pozivaju građane  da učestvuju u događaju, koji će im, kako navode,  osigurati lijepu zabavu i dobre aktivnosti za zdravlje.

(Fena)